Gena prostiei - descoperită de cercetătorii americani


Gena prostiei a fost descoperită de cercetătorii americani, informează dailymail.co.uk. Studiul a fost desfăşurat pe şoareci, iar descoperirea a fost botezată "gena Homer Simpson", după faimosul personaj din serialul de televiziune animat.

Gena este activă în acea parte a creierului care reglează modul în care animalele acumulează noi cunoştinţe şi îşi creează amintiri.

Odată dezactivată această genă, şoarecii au devenit mai inteligenţi, spun cercetătorii de la şcoala de medicină a Universităţii din Emory, autorii acestui studiu, potrivit Mediafax.

Dezactivarea acestei gene a făcut ca şoarecii incluşi în studiu să devină mai descurcăreţi atunci când au fost aşezaţi într-un labirint, iar memoria lor s-a dezvoltat mai mult.

Cercetătorii ştiau de multă vreme că şi oamenii sunt purtători ai acestei gene, numită RGS14.

"Marea întrebare este de ce noi - sau şoarecii - deţinem o genă care ne face mai puţin deştepţi, o genă Homer Simpson", a spus John Hepler, profesor de farmacologie, autor al acestui studiu. "Cred că nu vedem tabloul complet. RGS14 ar putea fi o genă de control cheie într-o zonă a creierului unde, atunci când este dezactivată, se emit semnale privind capacitatea de învăţare sau de memorare", a mai spus acesta.

Potrivit cercetătorilor, şoarecii cărora li s-a dezactivat această genă nu au părut să sufere, să fie afectaţi.

Comentarii

  1. Hmmm...interesant,desi nu cred ca ea adevarat,ce simplu ar fi atunci:ni se dezactiveaza acea gena si devenim cu toti niste intelectuali:)

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte interesant si putin ciudat, as zice.;))

    RăspundețiȘtergere
  3. problema consta in faptul ca nu e atit de simplu sa localizele gena si sa o dezactiveze, crede! Dar eu sunt sigura ca ea exista in creerul uman, avem atitea exemple!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Dar din dar construim un centru social

I feel good!!!