De ce să participăm la campania „Sunt părinte conștient” ?

 Cunoaștem cu toții că în ultima perioadă Chișinăul ”forfotește” în conferințe sau cursuri de parenting, ceea ce e minunat! Aceste evenimente sunt foarte utile pentru noi părinții, viitorii părinți și nu doar. Și pentru că ne dorim să avem și la Nisporeni asemenea evenimente, le vom avea curînd.

Pentru că viața de părinte ne oferă prilejuri în care, din păcate, realizăm că nu (mai) vorbim ”aceeași limbă” cu copiii noștri, pentru că rolul nostru de părinte-educator-formator ne poate copleși, pentru că avem nevoie de  o mână de ajutor sau o încurajare care să ne facă să mergem mai departe cu capul sus.

Fiindcă  avem multe lucru noi de învățat, pentru că copii noștri merită  să crească fericiți,  noi părinții, trebuie să fim într-o continuă dezvoltare.
Fiecare atelier, conferință sau  training de cele mai  multe ori ne zdruncină din temelii credințele noastre în  ceea ce privește modul de educare al copiilor noștri, răscolindu-ne amintiri privind educația pe care am primit-o.

E important  să auzim diverse puncte de vedere, e important  să vedem părinți diferiți și abordari diferite, toate însă cu același numitor comun: copilul și armonia în tot ce-l înconjoară.

Nu e simplu să conștientizăm  că undeva greșim în relația cu propriul copil, că e momentul să ne schimbăm mai întîi pe noi și că avem foarte multe de învățat fiindcă nu vrem să repetăm greșelile părinților noștri.


„Ceea ce copilul nu primește, foarte rar se întamplă ca mai pe urma să poata darui.” (P. D. James)

Un parinte bun este  un părinte informat, asta știu sigur, iar în ziua în care voi înceta să învăț despre parenting și despre cum pot fi mai bună în aceasta provocare, copilul meu va avea de suferit. 

Autori: Darius Matei Tataru, pictor, 5 ani și Oxana Marcu, grafician, 29 de ani

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nu exista decat un singur copil perfect in lumea aceasta si fiecare mama il are.

Patru copiii au nevoie de ajutorul nostru

Natalia, mă înclin