Tatiana Cociu ne va vorbi despre prevenirea stresului provocat de grădiniță

Duminică, 11 septembrie vom organiza primul atelier din cadrul campaniei „Sunt părinte conștient”. Suntem în febra pregătirilor și abia așteptăm întîlnirea cu psihologul Aurelia Chiriac cu care vom indentifica cele mai bune metode de înfruntare dar și prevenire a stresului școlar. Totuși credem că la fel de important este și prevenirea stresului și în prumul an de grădiniță astfel Tatiana Cociu, directoare grădiniței „Povestea ” din Nisporeni, ne va prezenta mai multe tehnici de adaptare a copiilor la grădiniță.


„ Gradinița este o lume pe care copilul urmează să o descopere, deaceea e bine să ajutați copilul, să–i vorbiți  despre gradiniță, să-i povestiți despre toate lucrurile pe care el urmează să le facă acolo, despre faptul că  se va juca, va învăța povești și cîntece, va mînca la masa cu ceilalți copii, despre interacțiunea cu copiii și jocurile împreuna cu ei.”

Avînd mulți ani de experiență în lucru cu și pentru preșcolari Tatiana Cociu a observant că nu doar copiii întîmpină dificultăți dar și părinții acestora, nu de puține ori părinții spun că au foarte mari emoții în prima zi de grădiniță a copiilor.
Părinții la fel trebuie să se „pregătească pentru grădiniță”, un părinte pregătit este un părinte informat, care știe la ce să se aștepte.

„Încearcă în această etapă să te focusezi cel mai mult pe viața socială a copilului, mai puțin pe cea ”academică”. Construiește-i stima de sine! Pe lângă felul cum se comportă cu ceilalți, și felul cum se comportă cu el însuși este foarte important. Punctează ori de câte ori ai ocazia pe lucrurile pe care le face bine: ”Ești foarte atent, mereu vii să mă îmbrățișezi când mă întorc de la serviciu.”, ”Îmi place că ești sincer și îmi spui ce gândești” etc. Îmbrățișează-l și ascultă-l orice povestește. Nu-l întrerupe, pune-i întrebări și lasă-l să-ți explice.”


„Mergeți în vizită la grădiniță înainte ca aceasta să înceapă. Arată-i clasele, arată-i sala de mese, arată-i holul, dulăpioarele, afisele lipite pe pereți. Încearcă să-i explici cât mai multe și răspunde-i la orice întrebare.”

Vă invităm la al patrulea eveniment din cadrul campaniei, atelierul „Înfruntarea stresului școlar” cu psihologul, filologul Aurelia Chiriac. 
Mai multe informații despre campanie găsiți pe pagina de facebook și odnoklassniki: 
„SUNT PĂRINTE CONȘTIENT”

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dar din dar construim un centru social

Momente